• Beste gast, wij willen dit platform constant verbeteren maar hebben daarbij jouw hulp nodig!
    Wil je een paar minuten van je tijd spenderen aan deze korte enquête?

Welkom op de themapagina van Faexit

Op weg naar een faxloze zorg

Faxen, dat doet toch niemand meer? Toch wel! In de zorg worden dagelijks nog duizenden papieren faxen verstuurd. Deze manier van patiëntinformatie versturen is niet alleen ouderwets, achterhaald en kostbaar, maar vooral ook onveilig. Het landelijk programma Faexit heeft als doel om de fax voorgoed uit te bannen uit de zorg. Dat gebeurt gefaseerd en om te beginnen bij ziekenhuizen, huisartsen en apotheken. Het programma biedt ondersteuning bij de overstap naar geschikte alternatieven voor gegevensuitwisseling, want die zijn er genoeg.
Deze handige visual biedt letterlijk inzicht in de resultaten van Faexit van het afgelopen jaar. Werkt jouw organisatie (gedeeltelijk) nog met een fax? Op de website van Faexit vind je alles wat je nodig hebt om te stoppen. Van inspirerende interviews en video's tot een praktische toolkit. Daar kun je ook de volledige visual bekijken en downloaden.
Uiterlijk eind 2024 is de fax de zorg uit: dat is een van de tien doelstellingen van Faexit. Je kunt nu zelf zien hoe ver ze daarmee gevorderd zijn: op de website van Faexit staat een handige regiokaart met een overzicht van ziekenhuizen, huisartspraktijkenpraktijken en apotheken. Via het uitklapmenu kun je de regio's, einddatums en faxloze zorginstellingen bekijken. De lichtgroene regio's staan op het punt om faxloos te worden.
Ziekenhuizen, huisartsen en apotheken: ze gooien één voor één hun fax de deur uit. Maar is het echt zo simpel als dat het klinkt? Want hoe krijg je iedereen zo ver dat ze niet meer faxen? Hoe ga je om met weerstand? En welke alternatieven voor de fax zijn er? Hier vind je de links naar de mooie interviews met mensen uit de praktijk die zich binnen en buiten hun organisatie sterk maken voor het uitbannen van de fax. Wat is het geheim van hun succes en welke lessen hebben ze geleerd? Laat je inspireren door deze goede voorbeelden en word er zelf ook één! Regionaal samenwerkingsverband Directeur RSO Connect4Care Regio Delft Zelfstandige klinieken Kliniek Oud zuid Ziekenhuizen Ziekenhuis Tergooi MC Ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek...
Terug
Bovenaan