Welkom op Kennisplatform Digitale Uitwisseling

Welkom op dit kennisplatform. In deze post volgt wat uitleg over het gebruik en de voorwaarden van het gebruik van dit platform.

Welkom

Samen met zorgaanbieders die werken aan gegevensuitwisseling in de zorg, delen we kennis en wisselen ervaringen uit. Met dit platform faciliteren NFU, Citrienfonds en VZVZ via verschillende programma's de dialoog. Door vragen te stellen komen we erachter dat we vaak tegen dezelfde vraagstukken aanlopen. Het doel is om gezamenlijk behoeften te formuleren, met als resultaat vraagbundeling richting derden.

Wat verwachten we van deelnemers?
Deelnemers ondersteunen de doelstelling van de community en dragen hiervoor actief bij aan discussies. Bepaalde discussies kunnen gevoelig liggen. We vragen deelnemers zorgvuldig om te gaan met informatie die gedeeld wordt, en ook zorgvuldig te zijn met welke informatie je deelt. Er worden natuurlijk nooit vertrouwelijke (persoons)gegevens gedeeld. Deelnemers communiceren op persoonlijke titel en aan uitspraken kunnen geen rechten ontleend worden.

Registratie
Verwerking van de aanmelding gebeurt handmatig en duurt maximaal 48 uur. Na het inloggen ontvangen deelnemers regels en tips voor goed gebruik.

Wie kunnen lid worden?
Medewerkers in het zorgveld en ondersteunend aan het zorgveld kunnen een account aanmaken. Hierbij is het mailadres leidend voor verificatie.
  • medewerkers van een zorginstelling met mailadres vanuit ziekenhuis- of zorgdomein
  • medewerkers van landelijke programma's t.b.v. het uitwisselen van gegevens in de zorg (Nictiz, RSO NL, VZVZ, etc.)
  • medewerkers brancheorganisaties en koepels in de zorg (NFU, NVZ, FMS, etc.)
Bij registratie gaan deelnemers akkoord met de gestelde richtlijnen. Gezien de aard van de discussie worden geen deelnemers uit andere sectoren toegelaten, of mailadressen die niet verifieerbaar zijn (bijvoorbeeld gmail of hotmail).
Bovenaan