• Beste gast, wij willen dit platform constant verbeteren maar hebben daarbij jouw hulp nodig!
    Wil je een paar minuten van je tijd spenderen aan deze korte enquête?

14 april Verdiepingssessie Gegevensset Mensgebonden Informatie & Passend Behandelplan

Theone Joostensz

Administrator
Moderator
Organisatie
Een (landelijk) programma
Verdiepingssessie 14 april 2022 van 17.00 - 18.00 uur

Model Passend behandelplan, maak het concreet!​

De nieuwe Gegevensset Mensgebonden Informatie heeft alles te maken met het model Passend behandelplan. De volledig uit zorginformatiebouwstenen bestaande set is in het UMCG ontwikkeld om informatie over de algemene gezondheidssituatie en de doelen en voorkeuren van een patiënt te kunnen vastleggen. Hier kun je je aanmelden voor deze Verdiepingssessie.

Programma

17.00 uur
De nieuwe Gegevensset Mensgebonden Informatie heeft alles te maken met het model Passend behandelplan. De volledig uit zorginformatiebouwstenen bestaande set is in het UMCG ontwikkeld om informatie over de algemene gezondheidssituatie en de doelen en voorkeuren van een patiënt te kunnen vastleggen. Projectleider Floor van Nuenen belicht de aanleiding en totstandkoming van de nieuwe gegevensset. Ze laat zien hoe de set is opgebouwd en geeft tips hoe andere ziekenhuizen ermee aan de slag kunnen. Internist ouderengeneeskunde Suzanne Festen vertelt hoe deze informatie helpt bij meer weloverwogen behandelbesluitvorming.

17.30 uur
Neem na het plenaire gedeelte deel aan één van de drie interactieve keuzesessies van elk dertig minuten. Let op, deze sessie bestaan niet uit presentaties, maar vormen een open en dynamisch gesprek met de presentatoren en deelnemers.
  1. Hoe zet je de Gegevensset Mensgebonden Informatie in? Praktische sessie met ervaringen van Hanneke van der Wal-Huisman en Yvonne Koops. Door deze informatie systematisch uit te vragen, kunnen verpleegkundigen hun inschatting van een patiënt objectiever en beter beargumenteerd overdragen aan hun collega’s en/of in het mdo. Hoe vraag je de gegevens uit en hoe presenteer je de informatie aan je collega’s en/of in het mdo? Kortom: hoe zorg je dat deze meer verpleegkundige informatie meeweegt in de medische behandelbesluitvorming?
  2. Wat heb je als medisch specialist aan de set? Suzanne Festen laat zien hoe deze informatie besproken kan worden en kan helpen bij weloverwogen behandelbesluitvorming in het mdo en in de spreekkamer. Deze sessie biedt de mogelijkheid hierover in gesprek te gaan.
  3. Hoe krijgen we de set gestructureerd in het epd? De set is er, maar vastlegging in het epd gebeurt op dit moment grotendeels in de vorm van notities en dus niet als gestructureerde, eenduidige registratie. Maar: er zijn kansen en hoopvolle ontwikkelingen. Floor van Nuenen en Peer Goudswaard – de opsteller van de set – weten hier alles van.
AANMELDEN
Aanmelden voor deze verdiepingssessie
 
Terug
Bovenaan