• Beste gast, wij willen dit platform constant verbeteren maar hebben daarbij jouw hulp nodig!
    Wil je een paar minuten van je tijd spenderen aan deze korte enquête?

App maken van Kennisplatform

In de afgelopen jaren is het aantal websites, platforms en databanken enorm gestegen, waardoor het haast onmogelijk wordt om als professional alles bij te houden en te vinden. Daar helpen we je mee! Het Kennisplatform Digitale uitwisseling in de Zorg kan je namelijk ook als app op je mobiele telefoon installeren. Daarmee heb je alle kennis en discussie snel bij de hand en krijg je automatisch push-notificaties als iemand je iets vraagt.

In deze handleiding leggen we uit hoe het werkt.

Voorkeuren
Om gebruik te kunnen maken van het Kennisplatform als mobile app, moet je een aantal voorkeuren instellen.

Als je voor het eerst op onze site komt en je device ondersteunt het gebruik van pushmeldingen, wordt onderin het scherm om toestemming gevraagd om pushmeldingen aan te zetten:
1681283156862.png

Klik op de link om dit voor jouw account aan te zetten (dit moet je per device doen). Als je deze melding eerder hebt weggeklikt, kan je deze voorkeur ook op je profielpagina opnieuw instellen:

1681283307734.png

Het kan zijn dat zodra je deze knop of link gebruikt, je browser de handeling voor de zekerheid nog tegen houdt. Dan zie je een pop-up met de vraag of je het echt wil toestaan. In bijvoorbeeld Chrome zie je dat vóór het URL adres. Het kan er in andere browsers of op je mobiel anders uit zien. Klik in dat scherm op 'Toestaan' of 'Allow:

1681283563334.png

Deze profiel voorkeurspagina is sowieso een goede plek om even beter te bekijken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende opties. Het meest handig is om ze allemaal aan te vinken, als dat nog niet zo het geval is:

1681283401945.png


Instellen Progressive Web App
Nu je profielinstellingen goed staan, kan je de website op je mobiele telefoon of tablet openen, en zul je zien dat er in het 'optie-menu' een mogelijkheid is om de website op je device te installeren als mobiele app:

Op bijvoorbeeld een recent Android toestel ziet dat er als volgt uit:
  • Kies voor de drie bolletjes rechts-boven voor het optie-menu en
  • Kies dan voor de optie 'Digitaleuitwisseling.nl op dit device installeren' of 'App installeren':
android_options.png android_pwa.png android_pwa2.png

Na het bevestigen van deze keuze, zal het Kennisplatform Digitale uitwisseling in de Zorg op je mobiele device worden geinstalleerd:

android_install_pwa.png

Je komt nu terug op de beginpagina van het platform. Maar als je nu naar je app-overzicht gaat, zie je dat er een nieuwe app is!

app-overzicht.png

Op deze manier heb je snel toegang tot alle relevante kennis en discussies, en bereiken reacties op jouw vragen je meteen via een notificatie op je mobiel!
 
@Michael van der Zel speciaal op jouw verzoek ;-)

Overigens voor de Apple gebruikers onder ons: helaas is Apple langzaam met inbouwen van ondersteuning voor deze techniek. Wel kan je de website eenvoudig toevoegen aan je beginscherm door bij "Share" te kiezen voor "Add to Home screen":

apple home screen.png

(of het Nederlandse equivalent daarvan :cool: ).
Binnenkort kunnen we ook voor nieuwe iOS devices (v16.4+) dit beter ondersteunen.
 
Laatst bewerkt:
Mooi. Dat maakt het veel draagbaarder :).
Ik ga het proberen. Krijg je dan ook notificaties als er nieuwe berichtjes zijn eigenlijk?
 
Terug
Bovenaan