Escape room Eenheid van taal: durf jij het aan?

Inge Soons

New member
Werkgever
Nictiz
Aan welke programma's ben je verbonden?
  1. Ik ben niet aan een specifiek programma verbonden
Escape room Eenheid van taal: durf jij het aan?
Het is 2082. Een levensbedreigende, besmettelijke ziekte houdt de wereldbevolking in een ijzeren greep. Niemand weet waarom sommigen wel – en anderen niet, ten prooi vallen aan deze ziekte, want helaas beschikken we niet over de juiste data om dat goed te kunnen analyseren. Gelukkig hebben we wel een tijdmachine waarmee we terug in de tijd kunnen reizen om die data alsnog te verzamelen en gestructureerd en eenduidig vast te leggen zodat we deze informatie in de huidige tijd kunnen gebruiken om mensen te beschermen tegen deze ziekte!


Spannende escape room
Dit is het verhaal van de spannende online escape room Eenheid van taal die Nictiz ontwikkelde. Het spel kan met meerdere groepen van vijf deelnemers tegelijkertijd gespeeld worden. Onder begeleiding van onze experts voer je vier challenges uit die zich in verschillende tijdsperioden afspelen, te beginnen in 1854 toen John Snow, de grondlegger van de epidemiologie, ontdekte dat de cholera-epidemie werd veroorzaakt door besmet water.


Spelend leren, lerend spelen
De game is speciaal ontwikkeld voor zorgverleners, maar ook voor informatie-analisten, bestuursleden van zorginstellingen, softwareontwikkelaars; kortom, voor iedereen die te maken heeft met het gestructureerd en eenduidig vastleggen van patiëntinformatie voor meervoudig gebruik. Spelenderwijs maak je kennis met SNOMED, een internationaal medisch terminologiestelsel dat eenduidig vastleggen mogelijk maakt. Je wordt je meer bewust van hoe Eenheid van taal bijdraagt aan de kwaliteit van gezondheidsdata en van hoe het efficiënter en slimmer vastleggen van zorggegevens registratielasten kan verlagen.


Meedoen is simpel!
Meld jezelf (en je team) aan bij de Nictiz Academie via dit formulier. Wil je eerst meer weten over de escape room of heb je andere vragen? Dit kun je ook op het formulier aangeven.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan