Mooie vragen!
Met betrekking tot de vraag over
hoe gegevensuitwisseling plaatsvindt, kan ik je antwoorden dat het aanmeldformulier, de koppelingsmogelijkheid met een mdo-platform en het ontvangen van de verslaggegevens na implementatie uiteindelijk beschikbaar komen voor alle standaard content HiX-huizen die de beschikking hebben over HiX 6.2 en de zorgplatform-module.
Op de vraag
welk ziekenhuis epd hierbij betrokken is: de set is nog niet ingebouwd in Nexus en Cerner/SAP. In Epic is het aanmeldformulier, de koppelingsmogelijkheid met het mdo-platform en het ontvangen van de verslaggegevens, allemaal gebaseerd op SMART-on-FHIR en XDS, beschikbaar binnen het st. Antonius ziekenhuis. Andere ziekenhuizen kunnen de inrichting van het aanmeldformulier en de (web)integratie met het mdo-platform via TurboCharger verkrijgen. Neem hiervoor
contact op met het st. Antonius ziekenhuis. Daarnaast beschikken zij over de andere FHIR-specificaties voor het ontvangen van de verslaggegevens en een overzicht welke andere technische zaken ingericht moeten worden.
Bovenstaande antwoorden kun je ook vinden in hoofdstuk 4 van de
Handvatten voor implementatie.
NB: Het is goed om te weten dat de Gegevensset MDO specifiek voor oncologische mdo’s is. De set is zowel van toepassing voor de verslaglegging in het epd als mdo-platforms, en voor de uitwisseling daartussen. Uiteraard is een deel van de set ook van toepassing op niet-oncologische mdo’s. Dit moet dan wel nader uitgewerkt worden. Overigens kan met de zib Patientbespreking, die ook in de set wordt toegepast, een minimale set aan gegevens van mdo’s vastgelegd worden.
Wil je zelf aan de slag met de Gegevensset MDO Aanmelding en Verslag? Heb je vragen over de implementatie?
Dan verwijs ik je naar de
Dataspecificatie en de
Handvatten voor implementatie. In dit laatste document lees je onder meer hoe de set geïmplementeerd wordt binnen Oncomid als onderdeel van het programma Data Delen Midden Nederland. En natuurlijk kun je je vragen ook hier stellen!