• Beste gast, wij willen dit platform constant verbeteren maar hebben daarbij jouw hulp nodig!
    Wil je een paar minuten van je tijd spenderen aan deze korte enquête?

In dialoog met de leveranciersmarkt

RSO Zuid-Limburg voerde een marktverkenning uit om te komen tot een totaalconcept voor datasamenwerking in de regio. Spoiler alert: de gouden oplossing ligt niet bij één partij.

Hoe richten we de datasamenwerking in tussen zorgorganisaties in onze regio? Welke partij kan ons daarbij helpen? Met deze uitgangspunten zette RSO Zuid-Limburg samen met het VWS-programma Quartz een marktverkenning uit waarbij leveranciers werd gevraagd naar data-uitwisseling met functionaliteit. Leveranciers werd daarbij ook verzocht om een open architectuur aan te bieden volgens internationale standaarden. En heel belangrijk: de data moeten bij de bron blijven en beschikbaar kunnen worden gesteld in een centraal punt.

In de whitepaper ‘Datasamenwerking in de zorg: in dialoog met de leveranciersmarkt’ die je onderaan dit bericht kunt downloaden lees je meer over hoe deze verkenning verliep en wat de uitkomsten zijn. Hoewel de keuzes altijd regiospecifiek zijn, zijn de inhoudelijke keuzemogelijkheden voor elke regio hetzelfde. Andere regio’s kunnen dus ook zeker hun voordeel doen met de conclusies uit deze paper. Een voorbeeld: Zorgviewer werd expliciet uitgevraagd in deze marktverkenning, en daar zijn wij in onze regio Noord ook mee bezig.

Bovendien hebben we een belangrijke conclusie gesteld: de gouden oplossing bestaat niet bij één partij, maar door het combineren van expertise en ambities van marktpartijen kunnen coalities gevormd worden om datasamenwerking in de regio succesvol te implementeren en te onderhouden.

Heb je vragen of opmerkingen over deze marktverkenning, schroom niet om deze in de comments onderaan dit bericht te zetten!
 

Bijlagen

  • Datasamenwerkingsdialoog met de markt (versie D1.0).pdf
    469,3 KB · Weergaven: 6
Terug
Bovenaan