• Beste gast, wij willen dit platform constant verbeteren maar hebben daarbij jouw hulp nodig!
    Wil je een paar minuten van je tijd spenderen aan deze korte enquête?

Stelling: We zouden álle gegevenssets langs het Groeimodel gegevensset moeten leggen om hun volwassenheid te toetsen

Theone Joostensz

Administrator
Moderator
Organisatie
Een (landelijk) programma
Het Groeimodel gegevensset laat zien welke stappen je moet zetten om tot een volwassen gegevensset te komen en deze vervolgens door te ontwikkelen tot een informatiestandaard.

“Het Groeimodel is een soort meetlat waarlangs je een gegevensset legt om te zien hoe ver je al bent en wat er nog moet gebeuren om tot een volledig uitontwikkelde set te komen”, zegt @Michael van der Zel. Michael is een van de experts Gegevenssets, samen met @Lonneke Vermeulen, klinisch informaticus bij IKNL, @Lana Aziz en @Eefje van Kessel, beiden werkzaam bij het programma Naar regionale oncologienetwerken.

Meer uniformering van gegevenssets
Het Groeimodel is gebaseerd op het lagenmodel van Nictiz. Per laag zijn de verschillende ontwikkelstappen benoemd. Het model ondersteunt zorgverleners, klinisch informatici, analisten en projectleiders bij het ontwikkelen van gegevenssets. "Als iedereen zoveel mogelijk volgens het Groeimodel werkt, dan helpt dat ook om tot meer uniformering van gegevenssets te komen en om de kwaliteit zo goed mogelijk te borgen", aldus Michael.

Stelling: We zouden álle gegevenssets langs het Groeimodel gegevensset moeten leggen om hun volwassenheid te toetsen!
Ben jij het eens of niet eens met deze stelling? Welke gegevensset zou jij langs het Groeimodel willen leggen en waarom? Zet je reactie in de comments hieronder!

visual Groeimodel_gegevensset.jpg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan